NORMALE ROUTE

Open expeditie naar MOUNT ACONCAGUA

6962 meter boven zeeniveau

Optimale veiligheid op de berg en de beste acclimatisatie staan centraal, wanneer ons team van professionele gidsen u naar de hoogste top van Noord- en Zuid-Amerika leidt. Ook ú kunt met onze expeditie mee om een ervaring te beleven die u nooit van uw leven zult vergeten. Geniet en laat ons uw avontuur organiseren.

De expeditie op een rijtje

  • Wij bieden u een programma met de beste kans op succes.
  • Mount Aconcagua met 6962 meter hoogte, is de hoogste berg van Noord- en Zuid-Amerika en is onderdeel van het Circuit van de Zeven Toppen. Dit circuit bestaat uit het beklimmen van de hoogste berg op elk van de zeven continenten.
  • U ontdekt hoe u reageert op 7000 meter hoogte en u bereidt zich tegelijkertijd voor op beklimmingen van de toppen van de Himalaya op 8000 meter hoogte.
  • Dragers brengen de gezamenlijke uitrusting naar elk volgend kamp. Het merendeel van de gezamenlijke uitrusting (tenten, keukenuitrusting, verwarming en het afval van de groep) zal tussen de kampen worden vervoerd door een team van dragers. Zo kunt u zich volledig concentreren op het bereiken van uw doel.
  • U doet contacten op met mensen uit de hele wereld, die net als uzelf met de beklimming van de berg een persoonlijke uitdaging aangaan.

Belangrijk

Het beklimmen van Mount Aconcagua is een van de mooiste ervaringen die een mens kan meemaken. Op deze tocht leert u zichzelf en degenen met wie u klimt door en door kennen. In het algemeen geldt: het gaat niet in de eerste plaats om het bereiken van de top, maar de weg ernaartoe. Stap voor stap, zonder zich in gevaar te brengen, want uw gezondheid tijdens de beklimming staat natuurlijk voorop.
En als het dan lukt de top te bereiken: adembenemend! Maar dan begint het weer opnieuw, stap voor stap, berg na berg, jaar na jaar, want een berg is net als het leven: het is oneindig en moet met anderen worden gedeeld.

Routeplan

(hoogte in meters boven zeeniveau)
O: ontbijt / L: Lunch / LL: lunch tijdens het lopen/ D: diner inbegrepen

Dag 01: Mendoza (760)
Vervoer van het vliegveld of busstation naar uw hotel in Mendoza. Onze gidsen controleren uw uitrusting en begeleiden u bij het huren of kopen van ontbrekende spullen. ‘s Avonds vindt een instructiebijeenkomst plaats en ontvangt u informatie over de Mount Aconcagua (maaltijden niet inbegrepen).

Dag 02: Mendoza / Puente del Inca (2725)
Afhandeling van formaliteiten voor vergunningen. Vertrek vanuit Mendoza naar Puente del Inca. Verblijf in de herberg. Voorbereiding van de belading voor de ezels. (O, L, D)

Dag 03: Puente del Inca / Confluencia (3300)
Transport naar de ingang van Parque Aconcagua. Overhandiging van de vergunningen. Hike naar Kamp Confluencia. Accomodatie. (O, LL, D)

Dag 04: Confluencia / Plaza Francia (4000) / Confluencia
Hike naar uitkijkpunt Plaza Francia aan de voet van de zuidelijke kam van de Aconcagua. Lunch en terug naar Confluencia. (O, LL, D)

Dag 05: Confluencia / Basiskamp Plaza de Mulas (4260)
Hike naar basiskamp Plaza de Mulas. Verblijf in het kamp. (O, LL, D)

Dag 06: Plaza de Mulas
Rustdag. Korte hike naar Glaciar Horcones. Oefenen met stijgijzers. (O, L, D)

Dag 7: Plaza de Mulas / top van Mount Bonete (5100) / Plaza de Mulas
Hike naar de top van Mount Bonete en terug naar Plaza de Mulas. Deze hike duurt 6 uur en brengt u boven 5100 meter. Op deze tocht zult u zeker het effect van de hoogte op uw lichaam merken. (O, LL, D)

Dag 08: Plaza de Mulas /Kamp 1 Canadá (4910) / Plaza de Mulas
Acclimatisatieklim en transport van materieel naar Kamp 1 Canadá en terug naar basiskamp Plaza de Mulas. (O, LL, D)

Dag 09: Basiskamp Plaza de Mulas (4260)
Rustdag en acclimatisatie. (O, L, D)

Dag 10: Plaza de Mulas /Kamp 1 Canadá (4910)
Klim naar Kamp 1 Canadá. (O, LL, D)

Dag 11: Kamp 1 Canadá /Kamp 2 Nido de Cóndores (5250)
Klim naar Kamp 2 Nido de Cóndores (O, LL, D)

Dag 12:Kamp 2 Nido de Cóndores /Kamp 3 Berlín – Cólera (5900)
Klim naar Kamp 3 Berlín – Cólera (O, LL, D)

Dag 13:Kamp 3 Berlín – Cólera / TOP (6962) /Kamp 3 Berlín – Cólera
Klim vanaf Kamp 3 Berlín – Cólera naar de top en terug naar Kamp 3 (O, LL, D)

Dag 14: Kamp 3 Berlín – Cólera / Baza Plaza de Mulas
Afdaling naar basiskamp Plaza de Mulas (O, LL, D)

Dag 15: Plaza de Mulas / Puente del Inca / Mendoza
Afdaling naar Puente del Inca. Transport naar Mendoza. Verblijf in hotel. (O, LL)

Dag 16: Transport naar vliegveld of busstation
Transport van hotel naar vliegveld of busstation.

Dag 17: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)

Dag 18: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)


Belangrijk:
Aan dit reisplan zullen we ons proberen te houden. Maar als het weer slecht is of er ander onverwacht oponthoud is, kan het zijn dat we ervan moeten afwijken.
Met als doel het continue verbetering van onze expedities, kan de programma en diensten beschreven in deze webpagina hebben enkele wijzigingen. Lees aub onze geactualiseerde programma en diensten door hier te klikken.

DATES DE DÉPART

Vanaf Datum – Dag 1Definitieve Datum – Dag 20
18 november07 december
22 november11 december
29 november18 december
02 december21 december
06 december25 december
14 december02 januari
20 december08 januari
27 december15 januari
03 januari22 januari
06 januari25 januari
10 januari29 januari
17 januari05 februari
24 januari12 februari
31 januari19 februari
07 februari26 februari
15 februari06 maart
Alle vertrekdata zijn 100% gegarandeerd
The ascent route Aconcagua

Graphic of Altitude and Acclimatization

Aconcagua Top

Expeditie Aconcagua – Normale Route
Expeditie Aconcagua – Normale Route

INBEGREPEN BIJ DE EXPEDITIE

Vervoer van vliegveld of busstation naar hotel en vice versa

U wordt door ons opgewacht op het vliegveld of busstation en wij brengen u naar uw hotel, zodat u tot in de details kunt genieten van de reis. Ook na de expeditie zetten wij u bij uw vertrek weer bij het vliegveld of busstation af.


Hulp bij verlies van bagage

Wij zullen er alles aan doen uw verloren bagage zo snel mogelijk terug te krijgen. Bij Acomara-Aconcagua Expeditions weten wij hoe belangrijk de expeditie voor u is en wat het extra kost om vervangende uitrusting te moeten huren of kopen. Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor het verlies van uw uitrusting, helpt onze klantenservice u bij het snel terugkrijgen van uw bagage.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Hotel in Mendoza

Tijdens uw bezoek aan onze stad, verblijft u twee nachten in een viersterrenhotel (één nacht bij aankomst en één bij vertrek). De kamers inbegrepen in ons programma zijn op basis van twee personen en het ontbijt en btw is inbegrepen. Neemt u voorafgaand aan de expeditie contact met ons op als u een kamer voor uzelf wilt.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Beklimming van Mount Aconcagua

Hulp bij aankoop van een klimvergunning Mount Aconcagua bevindt zich in een provinciaal park dat wordt geleid door de Overheid van de Provincie Mendoza. Om in het park te komen moet men een vergunning kopen waarbij een medische dekking, reddingswerk en evacuatie in noodgevallen vanuit het park zijn inbegrepen. De overheid heeft bepaald dat iedere aanvraag door de bezoeker persoonlijk moet worden gedaan, maar wij gaan met u mee naar het kantoor en helpen u bij het invullen van de aanvraagformulieren.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Zorg voor uw bagage

Als u persoonlijke bezittingen die u tijdens de expeditie niet nodig hebt, veilig wilt achterlaten, kan dat in ons kantoor in Mendoza, in de herberg Puente del Inca of in het basiskamp Plaza de Mulas.


Expeditie Aconcagua – Normale Route


Vervoer Mendoza / Puente del Inca / Mendoza

De 180 kilometer tussen Mendoza en Puente del Inca legt u af in een busje. Onderweg heeft u ongelooflijk mooi uitzicht over de centrale Andes en kunt u genieten van haar schoonheid.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Alle maaltijden

Tijdens de expeditie verzorgen wij alle maaltijden voor u (O:ontbijt / L:lunch / LL:lunch tijdens het lopen / D:diner). Deze zijn zorgvuldig samengesteld door experts zodat u tijdens de klimdagen een gebalanceerd dieet volgt. Alle maaltijden (tot dag drie à la carte) worden voorbereid door gespecialiseerde chefs, behalve in de kampen tijdens de beklimming, daar verzorgen de gidsen de maaltijden. Het programma is inclusief alle maaltijden zoals aangegeven in het routeplan. Op dagen dat er geklommen wordt, wordt de lunch tijdens het lopen gebruikt. Als u vegetarisch bent of allergisch voor een bepaald product, vergeet u dan alstublieft niet van tevoren ons hiervan op de hoogte te stellen.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Verblijf in Puente del Inca

In de tijd van de Inca’s, was Puente del Inca een strategisch punt voor overtochten door de Andes. Sinds bijna 80 jaar is dit ook het vertrekpunt van alle expedities naar de top van Mount Aconcagua. Hier bevindt zich Hosteria Puente del Inca op zo’n vijf kilometer van de ingang van Parque Aconcagua. U verblijft in deze toeristische herberg, overigens de enige in dit belangrijke gebied, en begint hier langzaam te acclimatiseren. Ontbijt en diner in het restaurant van de herberg zijn overigens inbegrepen.


Expeditie Aconcagua – Normale RouteHulp bij het regelen van transport van uw bagage per ezel

Hulp bij het regelen van transport van uw bagage per ezel De gidsen zullen u ter plaatse adviseren wat u mee kunt nemen in uw uitrusting en op welke manier.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Pakezels

Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Zuid- Amerika waren ezels het belangrijkste transportmiddel voor de soldaten. Ezels staan stevig op hun poten in berggebied en door hun sterke bouw kunnen ze zonder problemen zware lasten dragen. Het nadeel van de ezel is echter het koppige karakter. Daarom hebben we hulp van een aantal mensen die hun hele leven al werken met deze dieren: ezeldrijvers. Al generaties lang werken zij met deze dieren, dus geen mens die ze beter begrijpen en verzorgen dan zij.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Vervoer naar de ingang van Parque Aconcagua

U wordt met een busje naar de eerste controlepost van het park vervoerd, waar uw vergunning wordt gecontroleerd en waar u de regels van het park worden uitgelegd.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Het kamp in Confluencia

Naarmate u hoger komt, heeft uw lichaam tijd nodig om te acclimatiseren. Daarom vinden wij het erg belangrijk om twee nachten op gemiddelde hoogte te blijven. Zo geeft u uw lichaam de benodigde tijd en gelegenheid om langzaam aan de hoogte te wennen. Het kamp in Confluencia is uitgerust met een ruime tent als kantine voorzien van elektrisch licht, tafels en banken, servies en vriendelijke bediening.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Hiking naar Plaza Francia

Op dag vier van het programma loopt u naar het uitkijkpunt over de zuidelijke kam van de Aconcagua. Dit is de steilste wand van de berg en op 3000 meter hoogte wordt u overdonderd door het uitzicht over gletsjers en kammen. Deze hike brengt u tot zo’n 4000 meter hoogte en helpt uw lichaam bij het wennen aan de hoogte.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Basiskamp Plaza de Mulas

Aangekomen bij Plaza de Mulas verblijft u in het kamp, dat is uitgerust om het u zo comfortabel mogelijk te maken tijdens uw verblijf hier. Er is een eettent, een keukentent, een opslagtent voor de uitrusting en latrines. Hier wordt u bediend door een fantastisch team dat de lekkerste maaltijden voor u klaarmaken en u op uw wenken bedient. Het voordeel van het kamp is niet alleen het comfort, maar het directe contact met de natuur geeft u de mogelijkheid uw lichaam voor te bereiden op de beklimming naar de Top van Aconcagua Mountain.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Hiking naar Glaciar Horcones

Acclimatisatie is een dynamisch proces, waarbij het lichaam beweging nodig heeft om zich te kunnen aanpassen aan omstandigheden op grote hoogte. Tijdens de rustdag bieden we een korte hike aan naar de Plaza de Mulas. Deze hike is interessant omdat er een introductieles wordt gegeven over het gebruik van stijgijzers en over het beklimmingen op grote hoogte.


Hiking naar de top van Mount Bonete (5100m)

Hiking naar de top van Mount Bonete en terug naar Plaza de Mulas. Deze hike duurt zes uur en bereikt een hoogte van 5100 meter. Voor deze hike dient uw lichaam goed geacclimatiseerd te zijn.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

BELANGRIJK – Dragers van gezamenlijke uitrusting naar de hoogtekampen

De gezamenlijke uitrusting wordt door dragers van kamp naar kamp vervoerd, zodat u zich met zo min mogelijk bagage kunt bewegen en uw energie kunt bewaren voor de dag dat we naar de top klimmen. Bij het beklimmen van de Mount Aconcagua zijn dragers een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Over het algemeen zijn de dragers sterke mannen, waarvan de meesten de top al meerdere malen hebben bereikt en hun lichaam past zich sneller en beter dan dat van de gemiddelde atleet aan de hoogte aan. Per drie deelnemers is er één drager, die tot 20 kilogram per traject draagt. De dragers vervoeren het merendeel van de gezamenlijke uitrusting van de expeditie (tenten, keukenmaterieel, verwarmingselementen en al het afval van de groep) tussen de hoogtekampen. De trajecten waar de dragers ons helpen zijn: van basiskamp Plaza de Mulas naar Kamp 1 Plaza Canadá, van Kamp 1 Plaza Canadá naar Kamp 2 Nido de Cóndores, van Kamp 2 Nido de Cóndores naar Kamp 3 Berlín-Cólera naar basiskamp Plaza de Mulas. Iedere deelnemer van de expeditie draagt zijn eigen bagage (rugzak, slaapzak, schoenen). Hebt u echter hulp nodig van een drager, dan kunt u dat ons gewoon vragen. Hiervoor wordt wel een extra bedrag in rekening gebracht.


Expeditie Aconcagua – Normale Route


De gidsen

De berggidsen die met ons meegaan zijn gediplomeerde professionals van de AAGM (Argentijnse Vereniging van Berggidsen) of de EPGAMT (Provinciale school voor Hooggebergte en hiking gidsen, dit is een tweejarige voortgezette opleiding). Naar onze mening kunnen we alleen een succesvolle expeditie hebben met professioneel personeel dat ervaring heeft met de natuur en kennis van veiligheid.
De expeditie wordt uitgevoerd met één hooggebergtegids per drie deelnemers. De gidsen zijn uitgerust met: een VHF radio, EHBO-kit met speciale medicijnen tegen hoogteziekte, klimtouw, hoogtemeter, digitale zuurstofmeter, kleding en professionele uitrusting. Dit alles is noodzakelijk voor uw veiligheid en gemak.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Extra dagen

De expeditie houdt rekening met twee extra dagen voor noodgevallen. Wij doen er alles aan om de expeditie volgens het routeplan te laten verlopen. Wij houden ons echter het recht voor het programma aan te passen in geval van overmacht. De veiligheid van de groep gaat voor alles. Dit betekent niet dat wij eventuele extra kosten vergoeden die hierdoor voor de deelnemers ontstaan.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Tenten

Normaal gesproken is het in de zomermaanden mooi weer op de Aconcagua. Mocht er echter een storm opsteken, dan merkt u pas goed wat een kracht de natuur heeft op deze hoogten. Twijfelt u er niet aan om een goede 4-seizoenentent mee te nemen. Merken die zich door de jaren bewezen hebben zijn bijvoorbeeld The North Face en Mountain Hardware. Normaal gesproken zijn de tenten die we hoog in de bergen gebruiken voor twee personen. Als u meer wilt weten over geschikte tenten zoals de North Face VE 25, ga dan naar www.thenorthface.com of voor de Mountain Hardwear Trango 3.1 naar www.mountainhardwear.com


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Communicatie

Over de gehele berg zijn vaste communicatiepunten. Tussen de hoogtekampen, Plaza de Mulas, Confluencia, Puente del Inca en Mendoza is communicatie mogelijk via VHF-radio en BLU. Op deze manier kunnen we in noodgevallen vrijwel direct handelen. Ook maken we gebruik van een satelliettelefoon.


Certificaat van Deelname of Certificaat van het Behalen van de Top

Wij overhandigen u een certificaat van deelname, ondertekend door de gids van uw expeditie en door de CEO van Acomara-Aconcagua Expeditions als bewijs dat u heeft deelgenomen aan de expeditie of, als dat het geval was, een certificaat van het behalen van de top van Aconcagua Mountain.


Medische en farmaceutische ondersteuning in Mendoza

Uw gezondheid is bijzonder belangrijk voor ons, ook nadat u de expeditie hebt voltooid. Als u voor wat voor medische reden dan ook, geëvacueerd moet worden van de berg of als u na afloop van de expeditie medische klachten hebt, dan bieden wij u alle nodige hulp voor spoedig herstel. Wij helpen u in Mendoza als u verdere medische hulp, zoals röntgenfoto’s nodig hebt, medicijnen moet kopen, in het ziekenhuis opgenomen moet worden, etc. Het doel is dat u zich vergezeld en verzorgd voelt tot u helemaal beter bent en weer terug naar huis kunt. Medische kosten of kosten van medicijnen zijn niet inbegrepen in het programma.


Ondersteuning in Mendoza na de expeditie

Als de expeditie achter de rug is en afgesloten, staat ons team nog voor u klaar om u in Mendoza te helpen, bijvoorbeeld bij het kopen of veranderen van tickets, terugbrengen van gehuurde uitrusting, hulp bij het boeken van toeristische attracties, in bewaring nemen van bagage en algemeen advies.

NIET INBEGREPEN DIENSTEN

Entree voor Parque Aconcagua

Uw entreebewijs voor Parque Aconcagua moet u persoonlijk aanvragen. De kosten voor het entreebewijs zijn achteraf niet terug te vorderen en de hoogte van het bedrag hangt af van de tijd van het jaar. Met het eind van het seizoen verloopt ook uw entreebewijs. De opbrengsten van de entreebewijzen dragen bij aan het onderhoud en de bescherming van het park, alsmede aan de medische dienstverlening, parkwachters, bewaking van de parkeerplaats en reddingswerken (helikopter).


Extra´s

Extra kosten zoals voor drinken en eten buiten de genoemde maaltijden om, zijn niet inbegrepen in het programma.


Kosten als u de expeditie verlaat

De kosten van de expeditie zijn gebaseerd op de hele groep, zodat meer en betere diensten kunnen worden geboden tegen lagere kosten. Als u besluit van het reisplan af te wijken voor wat voor reden dan ook (persoonlijke motieven, ziekte, etc.), dan zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Hieronder valt ook het transport van Puente del Inca naar Mendoza in openbaar vervoer. De nacht in het hotel na terugkomst die inbegrepen is in het programma, kunt u gebruiken wanneer u wilt. Als u echter meer nachten wilt blijven, dient u die zelf te betalen.


Persoonlijke uitrusting en slaapzak

Uw persoonlijke uitrusting is niet inbegrepen bij de expeditie; daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Als u materieel wilt huren of kopen kunnen onze gidsen u daar wel bij helpen.


Persoonlijke verzekering afsluiten

Een persoonlijke verzekering is niet vereist om Mount Aconcagua te beklimmen. Houdt u echter rekening met de risico’s die u loopt bij de beklimming. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar, aangezien wij u hierbij niet kunnen helpen.


Dragers voor uw persoonlijke uitrusting

Dragers kunnen uw beklimming een stuk comfortabeler maken. Als u uw eigen uitrusting door een drager wilt laten vervoeren, laat u het ons dan even weten. De kosten hiervoor hangen af van de afstand die uw bagage gedragen wordt.

Bekijkt u ook eens onze video “Uitrusting voor het Beklimmen van de Aconcagua”

Voeten:
–2 paar synthetische binnensokken
–4 paar dikke skisokken
– 1 paar comfortabele bergschoenen
–1 paar overschoenen

Benen
–1 synthetische binnenbroek (thermisch ondergoed)
–1 dikke broek
–1 waterdichte broek
– 1 comfortabele lange broek om in te lopen

Lichaam
– 2 thermische ondershirts
– 1 synthetische trui met coll
–1 fleece jack
–1 dikke jas (van dons of synthetisch materiaal)
–1 waterdichte jas

Hoofd
– pet of hoed tegen de zon
– warme muts (wol of fleece)
–dunne bivakmuts
–een goede zonnebril met UV-filter en met bescherming van neus en slapen
– skibril
– een doek voor om uw nek

Handen
– 2 paar dunne binnenhandschoenen
– 2 paar dikke en watervaste overhandschoenen (bij voorkeur wanten)

Uitrusting voor de expeditie
– een boek, walkman of ander vermaak voor in de tent
– 1 fles zonnebrandcreme
– waterflessen voor twee liter water
– 6 paar hotpacks voor de handen
– slaapmatje voor gebruik op grote hoogte
– uw toilettas met inhoud
– hoofdlampje met extra batterijtjes
– roestvrijstalen thermosfles van een liter
– eetgerei (kom, beker, vork en lepel)
– slaapzak van dons of synthetisch materiaal voor temperaturen tot
-30 graden Celsius

Technische uitrusting:
– comfortabele 80
-liter rugzak
– 1 paar dubbele of driedubbele schoenen voor hooggebergte (voor 7000 meter hoogte en temperaturen tot
-40 graden Celsius)
– Semi-automatische stijgijzers
– 1 paar inschuifbare wandelstokken
– 1 helm

Wij kunnen u een Extra Acclimatisatie Programma aanbieden. Dit programma bestaat uit het doorbrengen van twee of drie extra dagen voorafgaand aan de expeditie op plekken zoals Puente del Inca of Cordon de la Plata, waar we dan onder begeleiding hiken naar gebieden boven 5000 meter hoogte. Hierdoor raakt uw lichaam beter voorbereid op grote hoogte. Dit is fundamenteel voor het bereiken van de top. Als dit Extra Acclimatisatie Programma u interesseert, neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

Techniek: De gebruikelijke of Noordwest route van de Mount Aconcagua heeft geen technische hindernissen, dus rots- of ijs-klimervaring is niet vereist. Er wordt alleen te voet beklommen. Afhankelijk van de omstandigheden tijdens de beklimming, wordt er voor uw veiligheid met stijgijzers en of touw geklommen. De gidsen zijn verantwoordelijk voor het nemen van de beslissingen op dat gebied.

Voorbereiding: Om problemen tijdens de acclimatisatie te voorkomen en uw kans op succes te vergroten raden wij de deelnemers van iedere expeditie aan zich zo goed mogelijk voor te bereiden en zich in de maanden voorafgaand aan de expeditie aan een passend dieet te houden. Alleen zo maakt u kans de top te bereiken.

Overig: Het meestvoorkomende probleem dat u kunt tegenkomen tijdens de expeditie is het effect van de hoogte op uw lichaam. Dit kan alleen worden verminderd of voorkomen door een goede acclimatisatie vooraf. (Dit is onderdeel van al onze programma’s.) Een ander probleem is de kou, daarom is goede kleding en overige uitrusting noodzakelijk.

Als u een reservering wilt maken bij Acomara-Aconcagua Expeditions, vragen wij u om een aanbetaling te doen. Deze kan worden betaald per bankoverschrijving (vraag onze gegevens) of via de betalingswebsite PayPal www.paypal.com waar u zowel met creditcard als met electronische overschrijving kunt betalen. Het resterende bedrag kunt u betalen na aankomst in Mendoza, voor aanvang van de expeditie. Klik hier als u ervaringen en opmerkingen van anderen over onze expeditie wilt lezen. AnnuleringAls u uw reservering wilt annuleren, verzoeken wij u dit op schrift te doen, minimaal 30 dagen voor de vertrekdatum. In dit geval krijgt u uw aanbetaling niet terug, maar houdt u gedurende twee jaar het bedrag tegoed met aftrek van 15% administratiekosten. Zodra u besluit uw tegoed weer bij ons te besteden door bijvoorbeeld opnieuw te reserveren, doet u dit tegen de op dat moment geldende prijzen.Met als doel het continue verbetering van onze expedities, kan de programma en diensten beschreven in deze webpagina hebben enkele wijzigingen. Lees aub onze geactualiseerde programma en diensten door hier te klikken.