NORMALE ROUTE

Prive Expeditie naar MOUNT ACONCAGUA

6962 meter boven zeeniveau

Optimale veiligheid op de berg en de beste acclimatisatie staan centraal, wanneer ons team van professionele gidsen u naar de hoogste top van Noord- en Zuid-Amerika leidt. Ook ú kunt met onze expeditie mee om een ervaring te beleven die u nooit van uw leven zult vergeten. Geniet en laat ons uw avontuur organiseren.

De expeditie op een rijtje

Waarom een privé-expeditie

De belangrijkste voordelen van een privé-expeditie zijn dat u zelf uw vertrekdatum bepaalt en dat u de ervaring deelt met de mensen uit uw eigen groep. Het merendeel van de diensten zijn inbegrepen en u hebt uw eigen gids, die u persoonlijk Aconcagua Mountain op leidt. Hij geeft u meer en betere informatie en veiligheid tijdens de beklimming en past het tempo aan de groep aan.

Belangrijk

Het beklimmen van Mount Aconcagua is een van de mooiste ervaringen die een mens kan meemaken. Op deze tocht leert u zichzelf en degenen met wie u klimt door en door kennen. In het algemeen geldt: het gaat niet in de eerste plaats om het bereiken van de top, maar de weg ernaartoe. Stap voor stap, zonder zich in gevaar te brengen, want uw gezondheid tijdens de beklimming staat natuurlijk voorop.
En als het dan lukt de top te bereiken: adembenemend! Maar dan begint het weer opnieuw, stap voor stap, berg na berg, jaar na jaar, want een berg is net als het leven: het is oneindig en moet met anderen worden gedeeld.

Routeplan

(hoogte in meters boven zeeniveau)
O: ontbijt / L: Lunch / LL: lunch tijdens het lopen/ D: diner inbegrepen

Dag01: Mendoza (760)
Vervoer van het vliegveld of busstation naar uw hotel in Mendoza. Onze gidsen controleren uw uitrusting en begeleiden u bij het huren of kopen van ontbrekende spullen. ‘s Avonds vindt een instructiebijeenkomst plaats en ontvangt u informatie over de Mount Aconcagua (maaltijden niet inbegrepen).

Dag02: Mendoza / Penitentes (2725)
Afhandeling van formaliteiten voor vergunningen. Vertrek vanuit Mendoza naar Puente del Inca. Verblijf in de herberg. Voorbereiding van de belading voor de ezels. (O, L, D)

Dag03: Penitentes / Confluencia (3300)
Transport naar de ingang van Parque Aconcagua. Overhandiging van de vergunningen. Hike naar Kamp Confluencia. Accomodatie. (O, LL, D)

Dag04: Confluencia / Plaza Francia (4000) / Confluencia
Hike naar uitkijkpunt Plaza Francia aan de voet van de zuidelijke kam van de Aconcagua. Lunch en terug naar Confluencia. (O, LL, D)

Dag05: Confluencia / Basis Kamp Plaza de Mulas (4260)
Hike naar basiskamp Plaza de Mulas. Verblijf in het kamp. (O, LL, D)

Dag06: Basis Kamp Plaza de Mulas
Rustdag. Korte hike naar Glaciar Horcones. Oefenen met stijgijzers. (O, L, D)

Dag07: Basis Kamp Plaza de Mulas / top van Mount Bonete (5100) / Basis Kamp Plaza de Mulas
Hike naar de top van Mount Bonete en terug naar Plaza de Mulas. Deze hike duurt 6 uur en brengt u boven 5100 meter. Op deze tocht zult u zeker het effect van de hoogte op uw lichaam merken. (O, LL, D)

Dag08: Basis Kamp Plaza de Mulas / Kamp 1 Canadá (4910) / Basis Kamp Plaza de Mulas
Acclimatisatieklim en transport van materieel naar Kamp 1 Canadá en terug naar basiskamp Plaza de Mulas. (O, LL, D)

Dag09: Basis Kamp Plaza de Mulas (4260)
Rustdag en acclimatisatie. (O, L, D)

Dag10: Basis Kamp Plaza de Mulas / Kamp 1 Canadá (4910)
Klim naar Kamp 1 Canadá. (O, LL, D)

Dag11: Kamp 1 Canadá / Kamp 2 Nido de Cóndores (5250)
Klim naar Kamp 2 Nido de Cóndores (O, LL, D)

Dag12: Kamp 2 Nido de Cóndores (5250)
Rustdag en acclimatisatie. (O, L, D)

Dag13: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)

Dag14: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)

Dag15: Kamp 2 Nido de Cóndores / Kamp 3 Berlín – Cólera (5900)
Klim naar Kamp 3 Berlín – Cólera (O, LL, D)

Dag16: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)

Dag17: Kamp 3 Berlín – Cólera / TOP (6962) / Kamp 3 Berlín – Cólera
Klim vanaf Kamp 3 Berlín – Cólera naar de top en terug naar Kamp 3 (O, LL, D)

Dag18: Kamp 3 Berlín – Cólera / Basis Kamp Plaza de Mulas
Afdaling naar basiskamp Plaza de Mulas (O, LL, D)

Dag19: Basis Kamp Plaza de Mulas / Puente del Inca / Mendoza
Afdaling naar Puente del Inca. Transport naar Mendoza. Verblijf in hotel. (O, LL)

Dag20: Transport naar vliegveld of busstation
Transport van hotel naar vliegveld of busstation.


Belangrijk:
Aan dit reisplan zullen we ons proberen te houden. Maar als het weer slecht is of er ander onverwacht oponthoud is, kan het zijn dat we ervan moeten afwijken.
The ascent route Aconcagua

Graphic of Altitude and Acclimatization

Aconcagua Top

Expditie eAconcagua – Normale Route
Expeditie Aconcagua – Normale Route

INBEGREPEN BIJ DE EXPEDITIE

Vervoer van vliegveld of busstation naar hotel en vice versa

U wordt door ons opgewacht op het vliegveld of busstation en wij brengen u naar uw hotel, zodat u tot in de details kunt genieten van de reis. Ook na de expeditie zetten wij u bij uw vertrek weer bij het vliegveld of busstation af.


Hulp bij verlies van bagage

Wij zullen er alles aan doen uw verloren bagage zo snel mogelijk terug te krijgen. Bij Acomara-Aconcagua Expeditions weten wij hoe belangrijk de expeditie voor u is en wat het extra kost om vervangende uitrusting te moeten huren of kopen. Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor het verlies van uw uitrusting, helpt onze klantenservice u bij het snel terugkrijgen van uw bagage.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Hotel in Mendoza

Tijdens uw bezoek aan onze stad, verblijft u twee nachten in een viersterrenhotel (één nacht bij aankomst en één bij vertrek). De kamers inbegrepen in ons programma zijn op basis van twee personen en het ontbijt en btw is inbegrepen. Neemt u voorafgaand aan de expeditie contact met ons op als u een kamer voor uzelf wilt.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Beklimming van Mount Aconcagua via de Normale Route

Hulp bij aankoop van een klimvergunning Mount Aconcagua bevindt zich in een provinciaal park dat wordt geleid door de Overheid van de Provincie Mendoza. Om in het park te komen moet men een vergunning kopen waarbij een medische dekking, reddingswerk en evacuatie in noodgevallen vanuit het park zijn inbegrepen. De overheid heeft bepaald dat iedere aanvraag door de bezoeker persoonlijk moet worden gedaan, maar wij gaan met u mee naar het kantoor en helpen u bij het invullen van de aanvraagformulieren.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Zorg voor uw bagage

Als u persoonlijke bezittingen die u tijdens de expeditie niet nodig hebt, veilig wilt achterlaten, kan dat in ons kantoor in Mendoza, in de herberg Puente del Inca of in het basiskamp Plaza de Mulas.


Expeditie Aconcagua – Normale Route


Vervoer Mendoza / Penitentes / Mendoza

De 180 kilometer tussen Mendoza en Penitentes legt u af in een busje. Onderweg heeft u ongelooflijk mooi uitzicht over de centrale Andes en kunt u genieten van haar schoonheid.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Alle maaltijden

Tijdens de expeditie verzorgen wij alle maaltijden voor u (O:ontbijt / L:lunch / LL:lunch tijdens het lopen / D:diner). Deze zijn zorgvuldig samengesteld door experts zodat u tijdens de klimdagen een gebalanceerd dieet volgt. Alle maaltijden (tot dag drie à la carte) worden voorbereid door gespecialiseerde chefs, behalve in de kampen tijdens de beklimming, daar verzorgen de gidsen de maaltijden. Het programma is inclusief alle maaltijden zoals aangegeven in het routeplan. Op dagen dat er geklommen wordt, wordt de lunch tijdens het lopen gebruikt. Als u vegetarisch bent of allergisch voor een bepaald product, vergeet u dan alstublieft niet van tevoren ons hiervan op de hoogte te stellen.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Verblijf in Hotel Ayelèn de Penitentes

Hotel Ayelèn is zonder twijfel het beste hotel van Penitentes en Puente del Inca. U verblijft comfortabel in ruime tweepersoonskamers met eigen bad, centrale verwarming, balkon met uitzicht over de berg en ontbijtbuffet. Verder geniet u hier van het heerlijke eten en de voortreffelijke bediening in het hotel. Voor meer informatie over hotel Ayelèn kijkt u op ..


Expeditie Aconcagua – Normale Route


Hulp bij het regelen van transport van uw bagage per ezel

Hulp bij het regelen van transport van uw bagage per ezel De gidsen zullen u ter plaatse adviseren wat u mee kunt nemen in uw uitrusting en op welke manier.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Pakezels

Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Zuid- Amerika waren ezels het belangrijkste transportmiddel voor de soldaten. Ezels staan stevig op hun poten in berggebied en door hun sterke bouw kunnen ze zonder problemen zware lasten dragen. Het nadeel van de ezel is echter het koppige karakter. Daarom hebben we hulp van een aantal mensen die hun hele leven al werken met deze dieren: ezeldrijvers. Al generaties lang werken zij met deze dieren, dus geen mens die ze beter begrijpen en verzorgen dan zij.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Traslado a la entrada del Parque Aconcagua

Se trasladará en transfer privado hasta el primer puesto de GuardaParques en donde se verificará su permiso y se instruirá sobre las normas del parque.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Het kamp in Confluencia

Naarmate u hoger komt, heeft uw lichaam tijd nodig om te acclimatiseren. Daarom vinden wij het erg belangrijk om twee nachten op gemiddelde hoogte te blijven. Zo geeft u uw lichaam de benodigde tijd en gelegenheid om langzaam aan de hoogte te wennen. Het kamp in Confluencia is uitgerust met een ruime tent als kantine voorzien van elektrisch licht, tafels en banken, servies en vriendelijke bediening.

Expeditie Aconcagua – Normale Route

Hiking naar Plaza Francia

Op dag vier van het programma loopt u naar het uitkijkpunt over de zuidelijke kam van de Aconcagua. Dit is de steilste wand van de berg en op 3000 meter hoogte wordt u overdonderd door het uitzicht over gletsjers en kammen. Deze hike brengt u tot zo’n 4000 meter hoogte en helpt uw lichaam bij het wennen aan de hoogte.

Expeditie Aconcagua – Normale Route

Basiskamp Plaza de Mulas

Aangekomen bij Plaza de Mulas verblijft u in het kamp, dat is uitgerust om het u zo comfortabel mogelijk te maken tijdens uw verblijf hier. Er is een eettent, een keukentent, een opslagtent voor de uitrusting en latrines. Hier wordt u bediend door een fantastisch team dat de lekkerste maaltijden voor u klaarmaken en u op uw wenken bedient. Het voordeel van het kamp is niet alleen het comfort, maar het directe contact met de natuur geeft u de mogelijkheid uw lichaam voor te bereiden op de beklimming naar de Top van Aconcagua Mountain.
Hiking naar Glaciar Horcones

Acclimatisatie is een dynamisch proces, waarbij het lichaam beweging nodig heeft om zich te kunnen aanpassen aan omstandigheden op grote hoogte. Tijdens de rustdag bieden we een korte hike aan naar de Plaza de Mulas. Deze hike is interessant omdat er een introductieles wordt gegeven over het gebruik van stijgijzers en over het beklimmingen op grote hoogte.


Hiking naar de top van Mount Bonete (5100m)

Hiking naar de top van Mount Bonete en terug naar Plaza de Mulas. Deze hike duurt zes uur en bereikt een hoogte van 5100 meter. Voor deze hike dient uw lichaam goed geacclimatiseerd te zijn.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

BELANGRIJK – Dragers van gezamenlijke uitrusting naar de hoogtekampen

De gezamenlijke uitrusting wordt door dragers van kamp naar kamp vervoerd, zodat u zich met zo min mogelijk bagage kunt bewegen en uw energie kunt bewaren voor de dag dat we naar de top klimmen. Bij het beklimmen van de Mount Aconcagua zijn dragers een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Over het algemeen zijn de dragers sterke mannen, waarvan de meesten de top al meerdere malen hebben bereikt en hun lichaam past zich sneller en beter dan dat van de gemiddelde atleet aan de hoogte aan. Per drie deelnemers is er één drager, die tot 20 kilogram per traject draagt. De dragers vervoeren het merendeel van de gezamenlijke uitrusting van de expeditie (tenten, keukenmaterieel, verwarmingselementen en al het afval van de groep) tussen de hoogtekampen. De trajecten waar de dragers ons helpen zijn: van basiskamp Plaza de Mulas naar Kamp 1 Plaza Canadá, van Kamp 1 Plaza Canadá naar Kamp 2 Nido de Cóndores, van Kamp 2 Nido de Cóndores naar Kamp 3 Berlín-Cólera naar basiskamp Plaza de Mulas. Iedere deelnemer van de expeditie draagt zijn eigen bagage (rugzak, slaapzak, schoenen). Hebt u echter hulp nodig van een drager, dan kunt u dat ons gewoon vragen. Hiervoor wordt wel een extra bedrag in rekening gebracht.


Expeditie Aconcagua – Normale Route


De gidsen

De berggidsen die met ons meegaan zijn gediplomeerde professionals van de AAGM (Argentijnse Vereniging van Berggidsen) of de EPGAMT (Provinciale school voor Hooggebergte en hiking gidsen, dit is een tweejarige voortgezette opleiding). Naar onze mening kunnen we alleen een succesvolle expeditie hebben met professioneel personeel dat ervaring heeft met de natuur en kennis van veiligheid.
De expeditie wordt uitgevoerd met één hooggebergtegids per drie deelnemers. De gidsen zijn uitgerust met: een VHF radio, EHBO-kit met speciale medicijnen tegen hoogteziekte, klimtouw, hoogtemeter, digitale zuurstofmeter, kleding en professionele uitrusting. Dit alles is noodzakelijk voor uw veiligheid en gemak.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Gefiltreerd drinkwater in de hoge kampen

Het water beschikbaar voor consumptie in de hoge kampen van de Aconcagua is afkomstig van kleine reservoirs of van sneeuw . Dit water is zelden besmet met bacteriën , maar het heeft een hoog gehalte van klei sedimenten , die bij binnenkomst in ons lichaam diarree en gastro – intestinale infecties kunnen veroorzaken . Dat is de reden waarom in alle prive- expedities het drinkwater wordt gefilterd met een uiterst efficiënte micro – waterfilters MSR MiniWorks EX , om zo het sediment en andere vreemde elementen die kunnen bestaan te verwijderen ​​en de mogelijkheid van ongemak en ziekte te minimaliseren. Voor meer informatie over de filters MSR MiniWorks EX bezoek www.cascadedesigns.com


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Extra dagen

De expeditie houdt rekening met twee extra dagen voor noodgevallen. Wij doen er alles aan om de expeditie volgens het routeplan te laten verlopen. Wij houden ons echter het recht voor het programma aan te passen in geval van overmacht. De veiligheid van de groep gaat voor alles. Dit betekent niet dat wij eventuele extra kosten vergoeden die hierdoor voor de deelnemers ontstaan.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Bedden en Therm-a-rest matrassen voor grote hoogte

Bedden en Therm-a-rest matrassen voor grote hoogte In de basiskampen biedt Acomara-Aconcagua Expeditions u gebruik van bedden en in de hoogtekampen zelfopblazende Therm-a-rest slaapmatjes. Met een goede nachtrust bouwt u kracht en energie op die u de volgende dag weer hard nodig hebt. Voor meer informatie over Therm-a-rest slaapmatjes klikt u hier: www.cascadedesigns.com.
Tenten

Normaal gesproken is het in de zomermaanden mooi weer op de Aconcagua. Mocht er echter een storm opsteken, dan merkt u pas goed wat een kracht de natuur heeft op deze hoogten. Twijfelt u er niet aan om een goede 4-seizoenentent mee te nemen. Merken die zich door de jaren bewezen hebben zijn bijvoorbeeld The North Face en Mountain Hardware. Normaal gesproken zijn de tenten die we hoog in de bergen gebruiken voor twee personen. Als u meer wilt weten over geschikte tenten zoals de North Face VE 25, ga dan naar www.thenorthface.com of voor de Mountain Hardwear Trango 3.1 naar www.mountainhardwear.com


Bouwing van tenten in de hoogte kampen

Na het verlaten van het comfort van basiskamp Plaza de Mulas, begint de moeilijkste fase van de expeditie, dat is de hemelvaart naar de verschillende hoogte kampen om de felbegeerde top te bereiken. In dit deel, is het zeer belangrijk dat u al uw krachten alleen voor wat echt belangrijk is kan behouden, dat is het concentreren om op te stijgen. Daarom is bij onze expeditie het bouwen van kamp tenten in de hoogte omvat, dit betekent dat wanneer de expeditie bij deze kampen komt, de tenten klaar zijn voor u om uit te rusten en beschermd tegen het koud kan wachten op het herstellende voedsel dat de gidsen zullen voorbereiden.


Expeditie Aconcagua – Normale Route

Communicatie

Over de gehele berg zijn vaste communicatiepunten. Tussen de hoogtekampen, Plaza de Mulas, Confluencia, Puente del Inca en Mendoza is communicatie mogelijk via VHF-radio en BLU. Op deze manier kunnen we in noodgevallen vrijwel direct handelen. Ook maken we gebruik van een satelliettelefoon.


Zonnepanelen om batterijen op te laden gedurende de gehele expeditie

De laatste plaats om elektronische apparaten batterij op te laden loor het stijgen naar de hoge kampen is de basiskamp Plaza de MulasÂ( Plaza Argentina ) . Vanaf daar is er geen manier om elektriciteit te krijgen , tenzij het gebruikt van zonne- energie-voor het opwekking van elektriciteit . Daarom hebben we voor al onze prive- expedities mini draagbare zonnepanelen die zijn gebruikt om elektriciteit op te wekken en het opladen van alle soorte elektronische apparaten, zoals foto machines, smartphones , iPad , iPod , mobiele, satelliettelefoon , tabletten , enz.
Afscheidsdiner

Na afloop van de expeditie gaat de hele groep met de gids samen uit eten in een restaurant in Mendoza om op de nieuwe vriendschappen te klinken.


Ascenso al Aconcagua por Ruta Normal

Certificaat van Deelname of Certificaat van het Behalen van de Top

Wij overhandigen u een certificaat van deelname, ondertekend door de gids van uw expeditie en door de CEO van Acomara-Aconcagua Expeditions als bewijs dat u heeft deelgenomen aan de expeditie of, als dat het geval was, een certificaat van het behalen van de top van Aconcagua Mountain.


Medische en farmaceutische ondersteuning in Mendoza

Uw gezondheid is bijzonder belangrijk voor ons, ook nadat u de expeditie hebt voltooid. Als u voor wat voor medische reden dan ook, geëvacueerd moet worden van de berg of als u na afloop van de expeditie medische klachten hebt, dan bieden wij u alle nodige hulp voor spoedig herstel. Wij helpen u in Mendoza als u verdere medische hulp, zoals röntgenfoto’s nodig hebt, medicijnen moet kopen, in het ziekenhuis opgenomen moet worden, etc. Het doel is dat u zich vergezeld en verzorgd voelt tot u helemaal beter bent en weer terug naar huis kunt. Medische kosten of kosten van medicijnen zijn niet inbegrepen in het programma.


Ondersteuning in Mendoza na de expeditie

Als de expeditie achter de rug is en afgesloten, staat ons team nog voor u klaar om u in Mendoza te helpen, bijvoorbeeld bij het kopen of veranderen van tickets, terugbrengen van gehuurde uitrusting, hulp bij het boeken van toeristische attracties, in bewaring nemen van bagage en algemeen advies.

NIET INBEGREPEN DIENSTEN

Entree voor Parque Aconcagua

Uw entreebewijs voor Parque Aconcagua moet u persoonlijk aanvragen. De kosten voor het entreebewijs zijn achteraf niet terug te vorderen en de hoogte van het bedrag hangt af van de tijd van het jaar. Met het eind van het seizoen verloopt ook uw entreebewijs. De opbrengsten van de entreebewijzen dragen bij aan het onderhoud en de bescherming van het park, alsmede aan de medische dienstverlening, parkwachters, bewaking van de parkeerplaats en reddingswerken (helikopter).


Extra´s

Extra kosten zoals voor drinken en eten buiten de genoemde maaltijden om, zijn niet inbegrepen in het programma.


Kosten als u de expeditie verlaat

De kosten van de expeditie zijn gebaseerd op de hele groep, zodat meer en betere diensten kunnen worden geboden tegen lagere kosten. Als u besluit van het reisplan af te wijken voor wat voor reden dan ook (persoonlijke motieven, ziekte, etc.), dan zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Hieronder valt ook het transport van Puente del Inca naar Mendoza in openbaar vervoer. De nacht in het hotel na terugkomst die inbegrepen is in het programma, kunt u gebruiken wanneer u wilt. Als u echter meer nachten wilt blijven, dient u die zelf te betalen.


Persoonlijke uitrusting en slaapzak

Uw persoonlijke uitrusting is niet inbegrepen bij de expeditie; daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Als u materieel wilt huren of kopen kunnen onze gidsen u daar wel bij helpen.


Persoonlijke verzekering afsluiten

Een persoonlijke verzekering is niet vereist om Mount Aconcagua te beklimmen. Houdt u echter rekening met de risico’s die u loopt bij de beklimming. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar, aangezien wij u hierbij niet kunnen helpen.


Dragers voor uw persoonlijke uitrusting

Dragers kunnen uw beklimming een stuk comfortabeler maken. Als u uw eigen uitrusting door een drager wilt laten vervoeren, laat u het ons dan even weten. De kosten hiervoor hangen af van de afstand die uw bagage gedragen wordt.