Poolse Gletsjer Traverse Route “Twee Kanten”

Open expeditie naar MOUNT ACONCAGUA

6962 meter boven zeeniveau

Valle de Vacas + “Upper” Guanacos + Plaza Argentina + Kamp 1 en 2 op Polen + Oversteek via de Normale Route + Top + afdaling via de Normale Route

Een afwijkende en prachtige route Mount Aconcagua laat u haar onbedwingbaarste kant zien, waar in elke stap een avontuur verborgen ligt. We gaan Parque Aconcagua binnen via Valle de Vacas naar basiskamp Plaza Argentina. Daarna volgen we de Poolse Gletsjer Route naar kamp 2. Vanaf dit punt maken we de overtocht door de basis van deze veelbesproken gletsjer naar kamp 3 via de Normale Route, waarna we uiteindelijk de klim naar de top trotseren. De afdaling gaat wederom via de Normale Route, naar het inmiddels bekende basiskamp Plaza de las Mulas. Een unieke route voor unieke mensen.

De expeditie op een rijtje

Belangrijk

Het beklimmen van Mount Aconcagua is een van de mooiste ervaringen die een mens kan meemaken. Op deze tocht leert u zichzelf en degenen met wie u klimt door en door kennen. In het algemeen geldt: het gaat niet in de eerste plaats om het bereiken van de top, maar de weg ernaartoe. Stap voor stap, zonder zich in gevaar te brengen, want uw gezondheid tijdens de beklimming staat natuurlijk voorop.

Routeplan

(hoogte in meters boven zeeniveau)
O: ontbijt / L: Lunch / LL: lunch tijdens het lopen/ D: diner inbegrepen

Dag 01: Mendoza (760)
Vervoer van het vliegveld of busstation naar uwhotel in Mendoza. Onze gidsen controleren uw uitrusting en begeleiden u bij hethuren of kopen van ontbrekende spullen. ‘s Avonds vindt een instructiebijeenkomstplaats en ontvangt u informatie over de Mount Aconcagua (maaltijden nietinbegrepen).

Dag 02: Mendoza / Puente del Inca (2700)
Afhandeling van formaliteiten voor vergunningen.Vertrek vanuit Mendoza naar Puente del Inca. Verblijf in de herberg.Voorbereiding van de belading voor de ezels. (O, L, D)

Dag 03: Puente del Inca / Pampa de Leñas (3100)
Transport naar Quebrada de Vacas. Hike naar Pampa de Leñas. Accomodatie. (O, LL, D)

Dag 04: Pampa de Leñas / Casa de Piedra (3600)
Hike naar Casa de Piedras. (O, LL, D)

Dag 05: Casa de Piedra / Basis Kamp Plaza Argentina (4000)
Hike naar basiskamp Plaza Argentina. Verblijf in hetkamp. (O, LL, D)

Dag 06: Basis Kamp Plaza Argentina (4000)
Rustdag en acclimatisatie. (O, L, D)

Dag 07: Basis Kamp Plaza Argentina / Kamp 1 (4950) / Basis Kamp Plaza Argentina
Acclimatisatieklim en transport van materieel naarKamp 1en terug naar basiskamp Plaza Argentina (O, LL, D)

Dag 08: Basis Kamp Plaza Argentina (4000)
Rustdag en acclimatisatie. (O, L, D)

Dag 09: Basis Kamp Plaza Argentina / Kamp 1 (4950)
Klim naar Kamp 1. (O, LL, D)

Dag 10: Kamp 1 / Kamp 2 – Upper Guanacos (5500)
Klim naar Kamp 2. (O, LL, D)

Dag 11: Kamp 2
Rustdag en acclimatisatie. (O, L, D)

Dag 12: Kamp 2 / Kamp 3 (6000)
Klim naar Kamp 3 via de Normale Route met een overtochtover de basis van de Poolse Gletsjer. (O, LL, D)

Dag 13: Kamp 3 / TOP (6962 msnm) / Kamp 3
Klim naar de top via de Normale Route en terug naar Kamp 3 (O, LL, D)

Dag 14: Kamp 3 / Basis Kamp Plaza de Mulas
Afdaling naar basiskamp Plaza de Mulas (O, LL, D)

Dag 15: Basis Kamp Plaza de Mulas / Puente del Inca / Mendoza
Afdaling naar Puente del Inca. Transport naar Mendoza. Verblijf in hotel. (O, LL)

Dag 16: Transport naar vliegveld of busstation
Transport van hotel naar vliegveld of busstation.

Dag 17: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)

Dag 18: Extra dag. In geval van slecht weer of ander oponthoud, kan het zijn dat het hele programma een of twee dagen opschuift. (O, L, D)


Belangrijk:
Aan dit reisplan zullen we ons proberen te houden. Maar als het weer slecht is of er ander onverwacht oponthoud is, kan het zijn dat we ervan moeten afwijken.
Met als doel het continue verbetering van onze expedities, kan de programma en diensten beschreven in deze webpagina hebben enkele wijzigingen. Lees aub onze geactualiseerde programma en diensten door hier te klikken.

VERTREKDATA

Vanaf Datum – Dag 1Definitieve Datum – Dag 19
01 december19 december
08 december26 december
26 december13 januari
02 januari20 januari
12 januari30 januari
02 februari20 februari
Alle vertrekdata zijn 100% gegarandeerd
The ascent route Aconcagua

Graphic of Altitude and Acclimatization

Aconcagua Top

Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route
Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route
Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

INBEGREPEN BIJ DE EXPEDITIE

Vervoer van vliegveld of busstation naar hotel en vice versa

U wordt door ons opgewacht op het vliegveld of busstation en wij brengen u naar uw hotel, zodat u tot in de details kunt genieten van de reis. Ook na de expeditie zetten wij u bij uw vertrek weer bij het vliegveld of busstation af.


Hulp bij verlies van bagage

Wij zullen er alles aan doen uw verloren bagage zo snel mogelijk terug te krijgen. Bij Acomara-Aconcagua Expeditions weten wij hoe belangrijk de expeditie voor u is en wat het extra kost om vervangende uitrusting te moeten huren of kopen. Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor het verlies van uw uitrusting, helpt onze klantenservice u bij het snel terugkrijgen van uw bagage.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Hotel in Mendoza

Tijdens uw bezoek aan onze stad, verblijft u twee nachten in een viersterrenhotel (één nacht bij aankomst en één bij vertrek). De kamers inbegrepen in ons programma zijn op basis van twee personen en het ontbijt en btw is inbegrepen. Neemt u voorafgaand aan de expeditie contact met ons op als u een kamer voor uzelf wilt.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Beklimming van Mount Aconcagua

Hulp bij aankoop van een klimvergunning Mount Aconcagua bevindt zich in een provinciaal park dat wordt geleid door de Overheid van de Provincie Mendoza. Om in het park te komen moet men een vergunning kopen waarbij een medische dekking, reddingswerk en evacuatie in noodgevallen vanuit het park zijn inbegrepen. De overheid heeft bepaald dat iedere aanvraag door de bezoeker persoonlijk moet worden gedaan, maar wij gaan met u mee naar het kantoor en helpen u bij het invullen van de aanvraagformulieren.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Zorg voor uw bagage

Als u persoonlijke bezittingen die u tijdens de expeditie niet nodig hebt, veilig wilt achterlaten, kan dat in ons kantoor in Mendoza, in de herberg Puente del Inca of in het basiskamp Plaza de Mulas.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route


Vervoer Mendoza / Puente del Inca / Mendoza

De 180 kilometer tussen Mendoza en Puente del Inca legt u af in een busje. Onderweg heeft u ongelooflijk mooi uitzicht over de centrale Andes en kunt u genieten van haar schoonheid.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Alle maaltijden

Tijdens de expeditie verzorgen wij alle maaltijden voor u (O:ontbijt / L:lunch / LL:lunch tijdens het lopen / D:diner). Deze zijn zorgvuldig samengesteld door experts zodat u tijdens de klimdagen een gebalanceerd dieet volgt. Alle maaltijden (tot dag drie à la carte) worden voorbereid door gespecialiseerde chefs, behalve in de kampen tijdens de beklimming, daar verzorgen de gidsen de maaltijden. Het programma is inclusief alle maaltijden zoals aangegeven in het routeplan. Op dagen dat er geklommen wordt, wordt de lunch tijdens het lopen gebruikt. Als u vegetarisch bent of allergisch voor een bepaald product, vergeet u dan alstublieft niet van tevoren ons hiervan op de hoogte te stellen.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Verblijf in Puente del Inca

In de tijd van de Inca’s, was Puente del Inca een strategisch punt voor overtochten door de Andes. Sinds bijna 80 jaar is dit ook het vertrekpunt van alle expedities naar de top van Mount Aconcagua. Hier bevindt zich Hosteria Puente del Inca op zo’n vijf kilometer van de ingang van Parque Aconcagua. U verblijft in deze toeristische herberg, overigens de enige in dit belangrijke gebied, en begint hier langzaam te acclimatiseren. Ontbijt en diner in het restaurant van de herberg zijn overigens inbegrepen.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer RouteHulp bij het regelen van transport van uw bagage per ezel

Hulp bij het regelen van transport van uw bagage per ezel De gidsen zullen u ter plaatse adviseren wat u mee kunt nemen in uw uitrusting en op welke manier.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Pakezels

Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Zuid- Amerika waren ezels het belangrijkste transportmiddel voor de soldaten. Ezels staan stevig op hun poten in berggebied en door hun sterke bouw kunnen ze zonder problemen zware lasten dragen. Het nadeel van de ezel is echter het koppige karakter. Daarom hebben we hulp van een aantal mensen die hun hele leven al werken met deze dieren: ezeldrijvers. Al generaties lang werken zij met deze dieren, dus geen mens die ze beter begrijpen en verzorgen dan zij.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Vervoer naar de ingang van Parque Aconcagua

U wordt met een busje naar de eerste controlepost van het park vervoerd, waar uw vergunning wordt gecontroleerd en waar u de regels van het park worden uitgelegd.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Verblijf in het Kamp in Pampa de Leñas en Casa de Piedra

Naarmate we hoger komen, heeft uw lichaam meer tijd nodig om te wennen aan de hoogte. Om die reden en ook vanwege de grote afstand naar Kamp Plaza Argentina blijft de groep één nacht in Pampa de Leñas. Hier komen we bij de eerste parkwachterspost. De volgende dag vervolgen we de hike naar Casa de Piedra, waar we ook een nacht blijven. Op beide plaatsen ontmoeten wij de ezeldrijvers die u de spullen geven die u nodig hebt om de nacht door te komen. De gidsen helpen u met het opzetten van de slaaptenten en bereiden uw diner en ontbijt voor.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Basiskamp Plaza Argentina

We verblijven in Kamp Plaza Argentina, dat is voorzien van alle gemakken tijdens uw verblijf op deze reus van een berg. Er is een eettent, een keukentent, een opslagtent voor de uitrusting en latrines. Hier brengen we vier nachten door en wordt u bediend door een fantastisch team dat de lekkerste maaltijden voor u klaarmaakt en u op uw wenken bedient.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Basiskamp Base Plaza de Mulas

Dit kamp is uitgerust met een eettent, een keukentent, een opslagtent voor de uitrusting en latrines. Hier wordt u opnieuw bediend door een fantastisch team dat de lekkerste maaltijden voor u klaarmaakt en u op uw wenken bedient.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

BELANGRIJK – Dragers van gezamenlijke uitrusting naar de hoogtekampen De gezamenlijke uitrusting wordt door dragers van kamp naar kamp vervoerd, zodat u zich met zo min mogelijk bagage kunt bewegen en uw energie kunt bewaren voor de dag dat we naar de top klimmen. Bij het beklimmen van de Mount Aconcagua zijn dragers een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Over het algemeen zijn de dragers sterke mannen, waarvan de meesten de top al meerdere malen hebben bereikt en hun lichaam past zich sneller en beter dan dat van de gemiddelde atleet aan de hoogte aan. Per drie deelnemers is er één drager, die tot 20 kilogram per traject draagt. De dragers vervoeren het merendeel van de gezamenlijke uitrusting van de expeditie (tenten, keukenmaterieel, verwarmingselementen en al het afval van de groep) tussen de hoogtekampen. De trajecten waar de dragers ons helpen zijn: van basiskamp Plaza de Mulas naar Kamp 1 Plaza Canadá, van Kamp 1 Plaza Canadá naar Kamp 2 Nido de Cóndores, van Kamp 2 Nido de Cóndores naar Kamp 3 Berlín-Cólera naar basiskamp Plaza de Mulas. Iedere deelnemer van de expeditie draagt zijn eigen bagage (rugzak, slaapzak, schoenen). Hebt u echter hulp nodig van een drager, dan kunt u dat ons gewoon vragen. Hiervoor wordt wel een extra bedrag in rekening gebracht.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer RouteDe gidsen

De berggidsen die met ons meegaan zijn gediplomeerde professionals van de AAGM (Argentijnse Vereniging van Berggidsen) of de EPGAMT (Provinciale school voor Hooggebergte en hiking gidsen, dit is een tweejarige voortgezette opleiding). Naar onze mening kunnen we alleen een succesvolle expeditie hebben met professioneel personeel dat ervaring heeft met de natuur en kennis van veiligheid.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Extra dagen

De expeditie houdt rekening met twee extra dagen voor noodgevallen. Wij doen er alles aan om de expeditie volgens het routeplan te laten verlopen. Wij houden ons echter het recht voor het programma aan te passen in geval van overmacht. De veiligheid van de groep gaat voor alles. Dit betekent niet dat wij eventuele extra kosten vergoeden die hierdoor voor de deelnemers ontstaan.


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Tenten

Normaal gesproken is het in de zomermaanden mooi weer op de Aconcagua. Mocht er echter een storm opsteken, dan merkt u pas goed wat een kracht de natuur heeft op deze hoogten. Twijfelt u er niet aan om een goede 4-seizoenentent mee te nemen. Merken die zich door de jaren bewezen hebben zijn bijvoorbeeld The North Face en Mountain Hardware. Normaal gesproken zijn de tenten die we hoog in de bergen gebruiken voor twee personen. Als u meer wilt weten over geschikte tenten zoals de North Face VE 25, ga dan naar www.thenorthface.comof voor de Mountain Hardwear Trango 3.1 naar www.mountainhardwear.com


Open expeditie – Oversteek Poolse Gletsjer Route

Communicatie

Over de gehele berg zijn vaste communicatiepunten. Tussen de hoogtekampen, Plaza de Mulas, Confluencia, Puente del Inca en Mendoza is communicatie mogelijk via VHF-radio en BLU. Op deze manier kunnen we in noodgevallen vrijwel direct handelen. Ook maken we gebruik van een satelliettelefoon.


Certificaat van Deelname of Certificaat van het Behalen van de Top

Wij overhandigen u een certificaat van deelname, ondertekend door de gids van uw expeditie en door de CEO van Acomara-Aconcagua Expeditions als bewijs dat u heeft deelgenomen aan de expeditie of, als dat het geval was, een certificaat van het behalen van de top van Aconcagua Mountain.


Medische en farmaceutische ondersteuning in Mendoza

Uw gezondheid is bijzonder belangrijk voor ons, ook nadat u de expeditie hebt voltooid. Als u voor wat voor medische reden dan ook, geëvacueerd moet worden van de berg of als u na afloop van de expeditie medische klachten hebt, dan bieden wij u alle nodige hulp voor spoedig herstel. Wij helpen u in Mendoza als u verdere medische hulp, zoals röntgenfoto’s nodig hebt, medicijnen moet kopen, in het ziekenhuis opgenomen moet worden, etc. Het doel is dat u zich vergezeld en verzorgd voelt tot u helemaal beter bent en weer terug naar huis kunt. Medische kosten of kosten van medicijnen zijn niet inbegrepen in het programma.


Ondersteuning in Mendoza na de expeditiee

Als de expeditie achter de rug is en afgesloten, staat ons team nog voor u klaar om u in Mendoza te helpen, bijvoorbeeld bij het kopen of veranderen van tickets, terugbrengen van gehuurde uitrusting, hulp bij het boeken van toeristische attracties, in bewaring nemen van bagage en algemeen advies.

NIET INBEGREPEN DIENSTEN

Entree voor Parque Aconcagua

Uw entreebewijs voor Parque Aconcagua moet u persoonlijk aanvragen. De kosten voor het entreebewijs zijn achteraf niet terug te vorderen en de hoogte van het bedrag hangt af van de tijd van het jaar. Met het eind van het seizoen verloopt ook uw entreebewijs. De opbrengsten van de entreebewijzen dragen bij aan het onderhoud en de bescherming van het park, alsmede aan de medische dienstverlening, parkwachters, bewaking van de parkeerplaats en reddingswerken (helikopter).


Extra’s

Extra kosten zoals voor drinken en eten buiten de genoemde maaltijden om, zijn niet inbegrepen in het programma.


Kosten als u de expeditie verlaat

De kosten van de expeditie zijn gebaseerd op de hele groep, zodat meer en betere diensten kunnen worden geboden tegen lagere kosten. Als u besluit van het reisplan af te wijken voor wat voor reden dan ook (persoonlijke motieven, ziekte, etc.), dan zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Hieronder valt ook het transport van Puente del Inca naar Mendoza in openbaar vervoer. De nacht in het hotel na terugkomst die inbegrepen is in het programma, kunt u gebruiken wanneer u wilt. Als u echter meer nachten wilt blijven, dient u die zelf te betalen.


Persoonlijke uitrusting en slaapzak

Uw persoonlijke uitrusting is niet inbegrepen bij de expeditie; daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Als u materieel wilt huren of kopen kunnen onze gidsen u daar wel bij helpen.


Persoonlijke verzekering afsluiten

Een persoonlijke verzekering is niet vereist om Mount Aconcagua te beklimmen. Houdt u echter rekening met de risico’s die u loopt bij de beklimming. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar, aangezien wij u hierbij niet kunnen helpen.


Dragers voor uw persoonlijke uitrusting

Dragers kunnen uw beklimming een stuk comfortabeler maken. Als u uw eigen uitrusting door een drager wilt laten vervoeren, laat u het ons dan even weten. De kosten hiervoor hangen af van de afstand die uw bagage gedragen wordt.